Veel gestelde vragen

Momenteel kunt u ons gehele assortiment wijn bestellen via de webshop. In de toekomst kunt u hier ook onze andere producten bestellen, zoals kaarsen, boeken, plantenpotten etc.!

Al onze wijnen zijn biologisch, biodynamisch of zelfs natuurwijnen.

Onze biologische wijnen worden gemaakt door boeren die geloven in de filosofie van biologische landbouw; met respect voor de natuur, dus zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

Het gebruik van sulfiet is beperkt in de biologische wijnbouw en veel biologische wijnboeren voegen zelfs helemaal geen sulfiet aan hun wijn toe.

De biologische wijnen worden minimaal twee keer gecontroleerd voordat ze op de markt komen.

Bij de biodynamische wijnen behandelt de wijnboer de grond uit een nog holistischer geheel. Zo voegen ze homeopatisch kruiden aan de grond toe om de grond (en de wijnrank die daarop groeit) gezond te houden en houden ze rekening met de stand van de zon en de maan bij het oogsten en snoeien van de ranken.

Bij het maken van een natuurwijn gaan de boeren nog een stapje verder. Ze produceren hun wijnen op een zo natuurlijk mogelijke manier: geen tot weinig toegevoegd sulfiet, gebruik van wilde gisten, de wijn wordt niet gefilterd en alle druiven worden met de hand geplukt.

Behalve dat al onze wijnen een biologische certificering dragen, zijn ze ook allemaal vegan! Bij het ‘klaren’ van de veganistische wijn (het helder maken van de wijn door alle stukjes zoals schilletjes eruit te halen) worden geen dierlijke ingrediënten gebruikt.

Tot slot zijn al onze wijnen van Europese herkomst. Zo proberen we de uitstoot van CO2 te beperken bij het vervoer van de wijnen en onze ecologische footprint klein te houden.

Wij proberen op verschillende manieren mee te helpen aan een duurzame wereld. We hergebruiken de wijndozen waarin wij onze wijnen geleverd krijgen (deze gebruiken we om de wijnen naar u te versturen!). We werken samen met Hurby, die met elektrische auto’s voorzien van duurzame stroom onze producten in de regio Haarlem bezorgen. Daarnaast bestaat ons wijn-assortiment uitsluitend uit Europese wijnen, dat scheelt CO2 uitstoot in het vervoer vergeleken met wijnen van buiten Europa!

MAF Haarlem heeft twee locaties. U kunt ons vinden op het station, tussen perron 3 en 6, en op de Zijlstraat nummer 62/64. Op het station kunt u terecht in onze giftshop voor een uitgebreide selectie cadeau artikelen en lekkere broodjes en koffie to-go. Op de

Zijlstraat hebben wij meerdere zalen waar u kunt neerstrijken voor ontbijt, lunch en borrel. Ook kunt u hier binnenkort overnachten in een van onze boutique rooms.

Onze biologische wijnen kunt u aanschaffen in de giftshop op het station of u kunt ze komen drinken in onze lounge op de Zijlstraat.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn? Neem dan vooraf contact met ons op. Het assortiment verschilt namelijk wel per locatie.

Je kunt nu ook online onze wijnen bestellen! Neem snel een kijkje in de webshop.

U kunt uw bestelling kosteloos afhalen bij een van onze locaties in Haarlem of thuis laten bezorgen. We werken voor het bezorgen samen met PostNL (bezorgkosten € 5,95) en daarbij geldt: wat u op maandag t/m zaterdag voor 16.00 uur bestelt, wordt dezelfde dag nog verzonden. Bij een aankoopbedrag vanaf € 125,00 wordt uw bestelling gratis bij u thuis bezorgd.

Dit is afhankelijk van PostNL. Wij zorgen ervoor dat op maandag t/m zaterdag uw bestelling nog dezelfde dag wordt verzonden als u voor 16.00 uur bestelt.

We zijn een pin-only bedrijf voor uw en onze veiligheid, dus u betaalt in onze winkels gemakkelijk met bankpas of credit card. Online kunt u uw bestelling betalen met Ideal.

Na het afronden van de bestelling ontvangt u binnen enkele minuten een bevestigingsmail op het door u opgegeven e-mailadres. Is dit niet het geval? Neem via de mail (info@maf-haarlem.nl) of telefonisch contact met ons op (085 822 11 73). We controleren graag voor u of alles goed is gegaan.

Als de bestelling nog niet verzonden is, kunnen wij deze nog voor u wijzigen! Neem zo snel mogelijk telefonisch contact met ons op als u iets wilt aanpassen. Als de bestelling al verzonden is, kunnen wij deze helaas niet meer wijzigen.

Als de bestelling nog niet verzonden is, kunnen wij deze nog voor u annuleren! Neem zo snel mogelijk telefonisch contact met ons op als u een bestelling wilt annuleren. Als de bestelling al verzonden is, dan kunt u deze aan ons retourneren binnen zeven dagen.

U kunt binnen zeven dagen na aankoop een product retourneren, met uitzondering van boeken. Producten die u in onze giftshop heeft gekocht, worden alleen met aankoop-bon teruggenomen.

Wilt u een online-aankoop retourneren of ruilen, vul dan het formulier voor herroeping in. Deze vindt u in onze algemene voorwaarden. Laat ons weten via info@maf-haarlem.nl weten dat u een product wilt retourneren en zend het formulier mee. Stuur het product binnen 7 dagen na aankoop naar ons terug. Na ontvangst van het product maken wij via een bankoverschrijving het aankoopbedrag weer naar u over. Lees meer over ‘retourneren’ in onze algemene voorwaarden.

U krijgt binnen 14 werkdagen na ontvangst van het geretourneerde artikel het aankoopbedrag van ons teruggestort op de bij ons bekende bankrekening.

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons via 085 822 1173 of info@maf-haarlem.nl. We helpen je graag verder!