IN & ROND MAF HAARLEM

Wat kunt u verwachten van MAF Haarlem zelf en daar om heen.

IN MAF HAARLEM

Ons pand in Zijlstraat 62 biedt al veel bezienswaardigheid. Al bij binnenkomst voelt u zich ‘rijk’ in de grote gang met kroonluchters en monumentale gipsornamenten.

Vanuit die gang bevindt zich links the RedBar met replica’s van oude Haarlemse en Amsterdamse meesters die samen met de immense 50 lichts kroonluchter die aan een zeer gedecoreerd 19e eeuws plafond (tijdens de grote renovatie van 2017-2021 gevonden) hangt. In het bargedeelte ziet u oude met de hand gebeitelde (gedisselde) balken.
Rechts van de gang komt u in onze BlueSalon die zich kenmerkt door de oude muren (die veel vertellen over het verleden), een immense 50 lichts kroonluchter die hangt aan een zeer gedecoreerd, handgeschilderd 17e eeuws plafond (tijdens de grote renovatie van 2017-2021 gevonden) met de wapens van de patriciërsfamilie die de twee huizen tot een prachtig pand renoveerden.

In bijna alle boutique hotel kamers schuilt wel een monumentaal pareltje. Zo tref je in twee kamers oude raamluiken waarmee je de kamer kunt verduisteren en in een andere kamer een oude stooknis.
In twee kamers prachtige marmeren schouwen die bij de verbouwing rond 1800 zijn ingebouwd. Op de twee zolderkamers in het achterhuis zijn de 400 jaar oude gedisselde (met de hand gebeitst/gezaagd) balken nog prachtig in tact en ben je met je gezin, dan kunnen er twee kinderen slapen in de oude bedstedes op de voormalige slaapkamers van de toenmalige bedienden van de familie.