GRAND CAFE

Voor onze Grand Café gasten zijn er altijd een of meerdere ruimten ter beschikking om heerlijk neer te vlijen en te genieten van de ambiance en lekkere drankjes en hapjes. Zo zijn daar the RedBar met prachtige grote kroonluchter, aan de muren replica schilderijen van oude Haarlemse- en Amsterdamse meesters en een fijne bar, the BlueSalon met een zeer bijzonder 17e eeuws handgeschilderd plafond (tijdens de verbouwing gevonden) en the GreenHouse met bar en fijne stadstuin.

Zowel hotelgasten als voorbijgangers zijn altijd welkom en vinden de hele dag fijne hapjes en gerechtjes van ontbijt, heerlijke taarten, lunch gerechten tot een uitgebreide borrelkaart. Geen meergangen diners dus maar juist kleinere en deelbare gerechtjes waarmee ook een avondmoment ingevuld kan worden.

Ooit, 500 jaar geleden stond aan de Zijlstraat 62 een klooster. Een eeuw later werd het een woning in de 19e eeuw een rijwielwinkel en vervolgens een bloemenzaak. Sinds november 2019 mogen wij in dit monumentale pand, met originele 17-eeuwse plafondschilderingen in de lounge, er een Haarlemsch thuis van maken.

Onze menukaart is met zorg samengesteld en daarom vindt u er veel verantwoorde gerechten op terug. We werken graag met biologische producten en bieden onze gerechten het liefst aan met een vegatarische of zelfs vegan optie. Daarnaast serveren we alleen biologische en veganistische wijnen, die we importeren uit Europa om zo onze ecologische footprint zo klein mogelijk te houden.

Loop gerust bij ons binnen en strijk neer in één van onze bijzondere ruimtes. Naast het terras aan de Zijlstraat, de lounge, is onze bijzondere bar ook zeer geschikt om af te huren voor grote gezelschappen, recepties en borrels.

We hopen u snel te mogen ontvangen. Bent u met minder dan 4 personen? Loop dan lekker bij ons binnen. Vanaf 4 personen kunt u eventueel ook reserveren. Reserveren kan via een mail naar info@maf-haarlem.nl , dan laten wij u zo snel mogelijk weten wat de mogelijkheden zijn.